Reisadvies van de apotheek – Apotheek Sassenheim – Sassenheim

Apotheek Sassenheim

Hoofdstraat 190
2171BM Sassenheim
Telefoon 0252-210169
Fax 0252-232858
Email apotheek@apotheeksassenheim.nl

Let op: per 1 januari 2021 is de apotheek op zaterdag geopend van 9.00 uur - 13.00 uur!
Let op: bestellen via herhaalnummer komt te vervallen per 1 april 2021. Daarom wordt een herhaalnummer nu niet meer vermeld op het etiket. Voor verdere informatie: kijk lager op de pagina.

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over geneesmiddelenVia de website kunt u bovendien:

Via MGN kunt u de app Medgemak activeren en ook op deze manier gemakkelijk uw herhaalrecepten bestellen.

Voor kortingsacties zie de rubriek Service van de apotheek

MGN maken  &nbsp: Herhaalrecepten aanvragen  &nbsp:Inschrijven

Reisadvies van de apotheek

Goed voorbereid op reis, weer veilig thuis!

Vaccinaties zijn niet alleen belangrijk voor verre exotische reizen. Ook voor landen als Turkije, tegenwoordig een gangbare reisbestemming, is vaccinatie noodzakelijk. Voor Turkije gaat het om vaccineren tegen Hepatitis A en DTP (difterie-tetanus-polio). Vaak wordt tegenwoordig gekozen voor een vaccinatie die langer geldig blijft. Het betreft dan in totaal 2 injecties: de eerste keer uiterlijk 3 weken voor vertrek en de tweede keer na 6 maanden. Dan is er voor 10 jaar bescherming tegen Hepatitis A.

Afhankelijk van de reiswensen in de toekomst kan er meteen ook voor vaccinatie tegen Hepatitis-B gekozen worden met een injectie waarin beide vaccins zijn gecombineerd. Ook hier weer vindt de tweede injecte plaats na 6 maanden. Het controleren van de bloedwaarde na de laatste injectie is bij Hepatitis-B belangrijk om te weten of er voldoende bescherming is.

Of het nodig is dat iemand gevaccineerd wordt is dus afhankelijk van de reisbestemming, het soort reis, de vaccinaties die iemand eerder heeft gehad en de eigen gezondheidstoestand.

Informeer u op tijd over welke vaccinaties er voor uw reis nodig zijn!

De reisvaccinatie vindt plaats vóór de reis. Maar als er medicijnen gebruikt worden, gaan deze mee op reis. Gaat u op reis met een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. Let op: sommige geneesmiddelen vallen in Nederland niet, en in het vakantieland wèl onder de Opiumwet, zoals b.v. oxazepam. Op Medicijnen mee op reis is alle informatie terug te vinden over reizen met deze geneesmiddelen. Voor Europa is de verklaring de Schengenverklaring en voor landen buiten Europa is er een ander soort verklaring die, afhankelijk van het land, vooraf geaccordeerd moet worden. Vraag dit dus op tijd aan!

Reisadvies

Vakantietips