Informatie Apotheek – Apotheek Sassenheim – Sassenheim

Apotheek Sassenheim

Hoofdstraat 190
2171BM Sassenheim
Telefoon 0252-210169
Fax 0252-232858
Email apotheek@apotheeksassenheim.nl

Let op: per 1 januari 2021 is de apotheek op zaterdag geopend van 9.00 uur - 13.00 uur!
Let op: bestellen via herhaalnummer komt te vervallen per 1 april 2021. Daarom wordt een herhaalnummer nu niet meer vermeld op het etiket. Voor verdere informatie: kijk lager op de pagina.

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over geneesmiddelenVia de website kunt u bovendien:

Via MGN kunt u de app Medgemak activeren en ook op deze manier gemakkelijk uw herhaalrecepten bestellen.

Voor kortingsacties zie de rubriek Service van de apotheek

MGN maken  &nbsp: Herhaalrecepten aanvragen  &nbsp:Inschrijven

Informatie Apotheek

U kunt bij ons voor een breed scala aan services terecht. Onderaan deze pagina vindt u onze  adresgegevens en locatie. Wilt u meer weten over ons en onze specialisaties neem dan gerust contact met ons op!

AVG
Met ingang van 25 mei 2018 is de nieuwe wet AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming, van kracht. Onderaan de pagina vindt u bij Privacy onze privacy- en cookiesverklaring met uitleg over wat wij met uw gegevens doen.

App MedGemak
Met de app Medgemak is het eenvoudig uw herhaalmedicatie aan te vragen bij de apotheek via uw mobiele telefoon of tablet/I-pad. U heeft uw medicatie-overzicht steeds bij u. En u kunt een bericht sturen naar de apotheek of naar uw huisarts. Nadat u de app heeft gedownload kunt u uw telefoon via MijnGezonheid.net koppelen aan de app. Zie hieronder bij MijnGezondheid.net. Bij vragen hierover helpen wij u graag. Voor informatie zie Medgemak

Chatten met de apotheek
Via het zorgportaal MGN (MijnGezondheid.net) en ook via de app Medgemak kunt u veilig chatten/mailen met de apotheek of uw huisarts. Op deze wijze kunt u in een beveiligde omgeving privacygevoelige informatie delen.

Eigen Risico
Vanaf 2008 geldt een verplicht eigen risico. Voor 2020 bedraagt dit € 385,00 per persoon. Dit wil zeggen dat uw zorgverzekering de eerste € 385,00 in het jaar, die door zorgverleners bij de uw verzekering is geclaimd, weer bij uzelf in rekening brengt.

Herhaalservice
Gebruikt u chronisch geneesmiddelen? En vindt u het prettig dat de apotheek voortaan de herhaalrecepten voor u bij uw huisarts aanvraagt?
Dan is de herhaalservice van Apotheek Sassenheim iets voor u!
Met de herhaalservice vraagt de apotheek de herhaalrecepten aan bij uw huisarts, in de apotheek worden de geneesmiddelen voor u gereedgemaakt en u ontvang bericht wanneer alles klaarstaat.
Natuurlijk kunnen de geneesmiddelen desgewenst bij u thuis worden bezorgd.
Als u gebruik wilt maken van de herhaalservice hoeft u dit alleen maar kenbaar te maken aan uw apotheker of apothekersassistente.

Huidverzorging, Dermocosmetisch centrum
Apotheek Sassenheim voert de merken Vichy, La Roche-Posay, Avène, pH-Eucerin, Neutral. Deskundige en ervaren assistenten adviseren u graag. Een aantal maal per jaar organiseert Apotheek Sassenheim een Huidadviesdag: een schoonheidsspecialiste geeft die dag gratis advies. Zie Huidadviesdag en de aankondiging op de lichtkrant en in de apotheek.

MijnGezondheid.net
MijnGezondheid.net  (MGN) is het zorgportaal van uw apotheek en uw huisarts. Na inloggen met uw DigiD heeft u inzage in tal van uw eigen gegevens. Wel moet dit eerst voor u worden ‘open’ gezet. Daarvoor dient u zich eerst aan te melden. Via MijnGezondheid.net kunt u mailen/chatten met de apotheek of huisarts (een e-consult). Dit gebeurt in een beveiligde omgeving, dus uw privacy is gewaarborgd.

Pilrecepten
De anticonceptiepil kan zonder een nieuw recept herhaald worden voor maximaal 1 jaar. Bij overstappen naar een andere pil is wel een nieuw recept nodig. U kunt de pil aanvragen bij “Herhaalrecepten” of via  de app Medgemak of via MGN.

Receptenservice
Geneesmiddelen waarvan u nog een herhaalrecept heeft kunt u via de rubriek “Bestellen” bestellen.
Bij het afhalen ontvangen wij uw herhaalrecept. Ook kunt u via de rubriek “Bestellen” een recept aanvragen waarvoor u geen herhaling heeft: wij regelen dit bij uw huisarts. Uitgezonderd sterkwerkende pijnstillers, middelen bij ADHD en slaapmedicatie.
Voor het aanvragen van middelen bij diabetes: zie ook de rubriek “Bestellen”.
Wilt u dat de middelen die u gebruikt steeds op een afgesproken tijdstip voor u klaar staan? Meldt u dan aan voor onze Herhaalservice

Spreekuur
Het inloopspreekuur is op woensdag van 10.00 u – 12.00 u. Daarbuiten volgens afspraak.
U kunt aan de balie, telefonisch of via deze website een afspraak maken. Zie ook “Contact, medicijngesprek aanvragen”.