Vakantietips – Apotheek Sassenheim – Sassenheim

Apotheek Sassenheim

Hoofdstraat 190
2171BM Sassenheim
Telefoon 0252-210169
Fax 0252-232858
Email apotheek@apotheeksassenheim.nl

Let op: per 1 januari 2021 is de apotheek op zaterdag geopend van 9.00 uur - 13.00 uur!
Let op: bestellen via herhaalnummer komt te vervallen per 1 april 2021. Daarom wordt een herhaalnummer nu niet meer vermeld op het etiket. Voor verdere informatie: kijk lager op de pagina.

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over geneesmiddelenVia de website kunt u bovendien:

Via MGN kunt u de app Medgemak activeren en ook op deze manier gemakkelijk uw herhaalrecepten bestellen.

Voor kortingsacties zie de rubriek Service van de apotheek

MGN maken  &nbsp: Herhaalrecepten aanvragen  &nbsp:Inschrijven

Vakantietips

Waar u aan moet denken:

  • Neem geneesmiddelen mee in de verpakking van de apotheek. Daardoor is het duidelijk dat u het geneesmiddel niet als genotmiddel gebruikt. In geval van twijfel: kijk op de site van Medicijnen mee op reis om na te gaan of het geneesmiddel in het vakantieland een opiaat is.
  • Vraag bij de apotheek een medicijnpaspoort aan. Dit document geeft een totaaloverzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit kan praktisch zijn bij verlies of als u een arts in het buitenland raadpleegt. Een medicijnpaspoort vervangt een Schengenverklaring of Engelstalige medische verklaring niet!
  • Gebruikt u geneesmiddelen die op een vast tijdstip moeten worden ingenomen en is uw reisbestemming in een heel afwijkende tijdzone? Overleg dan met de apotheek hoe u het beste het gebruik van de medicijnen kunt aanpassen op de heen en de terugreis.
  • Gebruikt u medicatie die koel moet worden bewaard? Denk aan insuline of  bepaalde oogdruppels of zalven. De houdbaarheid wordt vele malen korter bij bewaren buiten de koelkast. Ook hierin kan de apotheek u adviseren.
  • Neem geneesmiddelen mee in de handbagage ivm verlies van koffer of rugzak.